Демерджиев: Лидери на партии се разследват за финансови злоупотреби. Досъдебното производство

...
Демерджиев: Лидери на партии се разследват за финансови злоупотреби. Досъдебното производство
Коментари Харесай

Демерджиев: Лидери на партии се разследват за финансови злоупотреби


Демерджиев: Лидери на партии се проверяват за финансови злоупотреби. Досъдебното произвеждане за „ Хемус “ отива в прокуратурата до седмици, 9 са обвинените

Има съществени данни за осъществявани нарушавания, свързани с придвижване на финансови средства от политици, в това число водачи на партии.

Това съобщи вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет Иван Демерджиев в предаването „ Неделя 150 “ на БНР.

Разследванията са напреднали и „ набъбват с всеки ден “, сподели още МВР-министърът.

До края на ноември се чакат резултати от инспекциите на Национална агенция за приходите за автомагистрала „ Хемус “ и средствата отпуснати за градежа ѝ. След това ще трябват още няколко седмици на Министерство на вътрешните работи, с цел да стигне до съответните заключения и да ги рапортува на прокуратурата. По случая все още има девет обвинени, измежду които и представители на огромни сдружения, сподели Демерджиев.

В отговор на думите на основния прокурор Иван Гешев, че битовата престъпност в страната се е нараснала, вътрешният министър съобщи, че растежът на този тип престъпност за тази година е много под 1%, а разкриваемостта се е нараснала с над 7%.

За хакерската офанзива против уеб страницата на Държавна организация „ Разузнаване “ Иван Демерджиев разяснява, че това са по-скоро имиджови офанзиви, за да основат избрани настроения и резултати в публичните настройки. Той изясни, че на въпросната страница не се съдържа никаква сериозна информация, а офанзивата против нея била удар във въздуха.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР